Logo Maids

MAIDS OF THE MILL

Logo Maids
Welkom   Wie zijn wij?   Wat is Morris?   Agenda   Contact utrechtmorris.nl

Wie zijn de Maids of the Mill?

Maids of the Mill Nieuwgracht Utrecht 2006 Hoe het begon
In 1979 richtte Wim Lammers Het Utrechts Morris Team (UMT) op. Dit mannenmorristeam bestond uit zijn (schoon)zonen en hun vrienden. Binnen dezelfde vereniging werd in 1984 het vrouwenteam de Maids of the Mill opgericht.

Bij de Maids of the Mill dansen alleen vrouwen. Soms worden er ook optredens verzorgd samen de mannen van het UMT of met andere morrisgroepen. De Maids of the Mill zijn lid van de Morris Federation, een Engelse vereniging van morrisgroepen, zowel mannen-, vrouwen- als gemengde teams.

Repertoire
De dansen uit Ilmington vormen een groot deel van het repertoire van de Maids of the Mill, naast dansen uit Adderbury, Bampton en de Fieldtown tradities. Ook maken we nieuwe dansen in de bestaande tradities. Bij sommige dansen wordt ook gezongen! We proberen de essentie van het morrisdansen vast te houden: plezier voor dansers, muzikanten én publiek.

Maids of the Mill Winkleigh 2007 Waar wordt gedanst
Één keer in de twee weken, op vrijdagavond, oefenen de Maids of the Mill in de stad Utrecht. De Maids of the Mill treden op bij allerlei feestelijke gelegenheden, op themadagen in musea, op bradrieën, in winkelcentra, tijdens school- en buurtfeesten, in zorgcentra, maar ook op festivals. Vooral in het zomerseizoen dansen we op straat in de binnenstad van Utrecht. Verder vinden er regelmatig uitwisselingen plaats met morristeams uit Engeland. We proberen één keer per jaar in te gaan op een uitnodiging om in Engeland te komen dansen.
Kijk op onze agenda voor een overzicht van de komende optredens.

Meer weten?
Neem voor meer informatie over de Maids of the Mill contact met ons op!

Top Omhoog